Integrale voorraadinventarisatie:
totale ontzorging!

Het uitvoeren van een (jaarlijkse) integrale voorraadinventarisatie is voor veel ondernemers een grote uitdaging.

Het mobiliseren van de juiste mensen en materialen vergt onnodig veel aandacht, die u eigenlijk op uw core business wilt richten. Kies daarom voor totale ontzorging en besteed uw inventarisatie uit aan de specialist.

Projectservice voert doorlopend voorraadinventarisaties uit bij uiteenlopende klanten; van warenhuis tot tuincentrum en van sportwinkel tot distributiecentrum. Uitbesteden van de voorraadinventarisatie levert u veel voordelen op!

Wat zijn uw voordelen?

Maak een vrijblijvende afspraak!

Onze diensten

Projectservice biedt een breed scala aan diensten bij inventarisatie:

  • Integrale voorraadinventarisatie
  • Waardebalans
  • Wall-to-wall count
  • Hulp bij cyclisch tellen
  • Advisering over voorraadbeheersing
  • Personele assistentie bij uw eigen inventarisatie

Voorraadopname,
voorraadinventarisatie of..?

Om de voorraad te kunnen waarderen is het van belang om te weten wat er aan voorraad is. Pas dan kun je bepalen hoeveel de voorraad waard is. In de literatuur wordt daarom gesproken over voorraadopname. Het tellen van de fysieke voorraad op enig moment om de eventuele afwijking van boekhoudkundige of administratieve voorraad te tellen.

In de praktijk wordt dit ook vaak aangeduid als: voorraad tellen of voorraadtelling, voorraadinventarisatie of voorraad inventariseren, balansen, winkel balansen of voorraadbalans. Al deze termen gaan uiteindelijk weer over dezelfde activiteit: de integrale voorraadinventarisatie.

Welk begrip u ook gewend bent, wij staan klaar om u de zorg uit handen te nemen voor de voorraadinventarisatie!

Inventariseren voorraad:
waarom uitbesteden?

Waarom het tellen van uw voorraad uitbesteden? Inventariseren van voorraden is een activiteit die niet bij uw kernactiviteiten hoort. Wij zijn er echter in gespecialiseerd. Dit betekent dat wij het tellen van uw voorraad sneller, beter en nauwkeuriger doen dan wanneer u dit zelf verricht. Het inventariseren van uw voorraad uitbesteden zorgt er ook voor dat u van een betrouwbare en gespecialiseerde externe partner een objectief en onafhankelijk oordeel krijgt.

De discussie over de voorraadwaardering met de accountant wordt hiermee weggenomen. Voorraad inventariseren uitbesteden betekent voor u:

  • Focus en aandacht behouden op uw kernactiviteiten
  • Kwaliteit van voorraadtelling verbetert
  • De integrale kosten voor de voorraad telling worden lager
  • Uitgebreide objectieve informatie over uw voorraad wordt beschikbaar

Samenwerking met accountant

Vaak is de externe accountant op directe wijze betrokken bij de vormgeving van de voorraadinventarisatie. Projectservice is gewend om met de accountant samen te werken. Uw inventarisatie aan Projectservice uit besteden is ook interessant voor uw accountant. Daarbij kunt u door ons de voorraadinventarisatie te laten uitvoeren zorgen voor lagere controlekosten of voorkomt u een afkeurend oordeel of de onthouding van een oordeel over uw cijfers.

Onze werkwijzen en systemen

Projectservice beschikt zonder twijfel over het meest geavanceerde systeem voor het uitvoeren van een inventarisatie.

Zo werken wij volledig draadloos en papierloos; planning en controle wordt gedaan via iPads en u kunt als ondernemer zelfs van achter uw bureau realtime mee volgen wat de status is van de inventarisatie.

Onze technische systemen stellen ons niet alleen in staat om heel snel en efficiënt te inventariseren, maar zorgen daarnaast ook voor optimale controlemogelijkheden.

Uiteindelijk gaat het bij een integrale inventarisatie immers maar om twee dingen: juistheid en volledigheid.

Lees hier meer over ons voorraadinventarisatie systeem!

Plan een demonstratie