Cycle counting

Cycle Counting staat voor het in cycli tellen van de voorraad. Zo wordt de voorraad niet op één moment volledig geteld, maar wordt de telling opgeknipt in delen. Elke maand, week of dag wordt een gedeelte van de winkel of het warehouse geteld. Er wordt eigenlijk het hele jaar door geteld. Hiermee is het jaarlijks integraal tellen van uw voorraad niet altijd noodzakelijk.

Bij Cycle Counting bestaat elke deeltelling uit een telling van één of meerdere productgroepen of producttypes. Een goede voorbereiding is erg belangrijk bij Cycle Counting. In tegenstelling tot de integrale telling is de kans aanwezig dat niet alles geteld wordt, aangezien producten al dan niet bewust op meerdere plekken kunnen liggen. Indien een klant een product verplaatst kan het zijn dat de teller er niet van op de hoogte is waardoor dit product niet meegeteld wordt.

Wat zijn de voordelen?

Door Cycle Counting verdwijnt de jaarlijkse druk van alles op één moment te moeten tellen. De Cycle Counts zijn beter te plannen waardoor het eenvoudiger verloopt. Door Cycle Counting slim te plannen kunt u meer interessante analyses maken van uw voorraad en is dit makkelijk te vergelijken over de jaren heen. Het zorgt er ook voor dat u flexibel bent en bewust keuzes kunt maken in het wanneer en hoe vaak tellen van seizoen producten.

Wat zijn de uitdagingen?

Zoals hierboven beschreven kan de nauwkeurigheid lager zijn ten opzichte van een integrale telling. Om een betrouwbare voorraadstand te houden, kan er gekozen worden om één keer in de twee of drie jaar een integrale telling uit te voeren om zo alsnog op één moment een correcte voorraadstand door te kunnen voeren. Vaak wordt er gekozen om de Cycle Counts overdag uit te voeren, dit heeft als grote nadeel dat de klant minder hulp kan ontvangen of dat de medewerker kiest om de klant te helpen waardoor hij niet exact meer weet waar hij of zij is gebleven met de telling. Daarnaast kunnen producten die al geteld zijn, verkocht worden voordat de telling is verwerkt.
Een andere uitdaging is dat u het gehele jaar bezig bent met de telling, er moet elke maand, week of dag wat worden voorbereidt en worden verwerkt.

Wat kan Projectservice?

Projectservice is specialist op het gebied van voorraadinventarisaties, waaronder Cycle Counting. Door onze expertise en ons unieke voorraadinventarisatiesysteem kunnen wij u helpen uw voorraad stand betrouwbaar te houden en analyses te geven door het jaar heen. Projectservice kan dit geheel voor u verzorgen door ook opgeleide medewerkers te leveren, of u kunt kiezen om alleen van het systeem gebruik te maken.

Door slimme oplossingen in ons systeem en werkwijze kunnen veel voorkomende issues opgelost worden. Mocht u interesse hebben in de opties die wij bieden, dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met Projectservice.

Lees hier meer over ons systeem voor voorraadinventarisaties!

Plan een demonstratie